To studiehold spiller mod hinanden i Universitetsfodbold-turneringen. Foto: GFS Ørestad

Stor interesse for kunstgræsbane – 45 lokale hold får fast spilletid på Grønningen

Der er gang i fodbolden på Ørestads nordligste breddegrader. Hele 45 lokale hold har ansøgt om og fået en fast spilletid på kunstgræsbanen i Ørestad Nord i vinterhalvåret – en ny rekord!

45 hold på spilleplanen er en ny rekord for kunstgræsbanen og viser kæmpe opbakning til sammenholdsskabende aktiviteter i kvarteret.

De lokale hold tæller blandt andet boligforeninger, virksomheder og studiehold.

Kunstgræsbanen findes i parken Grønningen og er for eksempel base for Universitetsfodbold, som samler hundredvis af tilskuere til turneringer og skaber studieliv på tværs af uddannelserne.

Ud over banen i Universitetskvarteret ligger der en kunstgræsbane i Byparken i Ørestad City. Denne bruges aktivt af de lokale institutioner Ørestad Skole, Ørestad Gymnasium og Ørestad IF, som får mulighed for at brede deres aktiviteter ud i byrummet. Uden for de skemalagte spilletider har beboerne og brugerne af parken mulighed for at spille fritidsbold.

 

Kunstgræsbanen er blandt andet base for Universitetsfodbold, som samler studiehold på tværs af uddannelserne. Foto: GFS Ørestad

FAKTA OM KUNSTGRÆSBANERNE

  • Banerne ejes og drives af Grundejerforeningerne Ørestad Universitetskvarter og City.
  • Hold med tilknytning til Ørestad kan ansøge om en fast spilletid på kunstgræsbanerne. Der kan ansøges to gange årligt til hhv. sommersæsonen (17. april – 8. oktober) og vintersæsonen (9. oktober – 16. april). Ansøgningsrunden finder sted i hhv. marts og september og annonceres her på Ørestad.net.
  • Banerne er til enhver tid reserveret iht. den gældende spilleplan, men er til fri afbenyttelse uden for de skemalagte spilletider efter først-til-mølle-princippet.
  • Medlemmer af grundejerforeningerne, herunder ejerforeninger, lokale virksomheder, idrætsforeninger, studiehold samt andre med tilknytning til Ørestad, prioriteres højest i forhold til fordelingen af spilletider. Herefter kommer andre hold i betragtning.