Grundejerforeningen Ørestad Nord og Vandlauget er gået sammen om at skabe flere korridorer og levesteder til padder. Tidligere på foråret lavede de stenbrinker i vandet, og nu ser et landhabitat dagens lys.
En del af Grundejerforeningen Ørestad Nords strategi er at fremme en vildere bynatur på tværs af kvarteret.
Over årene har foreningen indrettet den centrale park Grønningen med blandt andet insektsafari, naturcontainer og blomstrende bakker.
Nu er turen kommet til at forbedre mulighederne for paddeliv.

Grønningen har fået et landhabitat, hvor padder vil kunne overvintre. Bakken består blandt andet af døde træstammer, store kampesten og jord, som grundejerforeningen havde til overs fra et andet anlægsprojekt.
Overskudsjord er genanvendt
Padder har brug for både vand- og landhabitater for at overleve.
For at gøre landgang nemmere har grundejerforeningen og Vandlauget anlagt stenbrinker flere steder i den Landskabelige Kanal, som snor sig igennem Grønningen og videre ud på Amager Fælled.
Parken har derudover fået et landhabitat, hvor padder vil kunne søge føde og overvintre.
Habitatet består blandt andet af døde træstammer, der bliver møre med tiden, og store sten, der kan holde på varmen som en slags radiator.
Selve bakken består af jord, grus og sand, som er gravet op i forbindelse med et andet anlægsprojekt. I stedet for at køre materialerne væk har grundejerforeningen beholdt dem i området til genanvendelse. På den måde giver den overskydende jord ny værdi til parken.

De stejle kanalkanter gør padders vej op af og ned til vandet besværlig. Forsøget går derfor ud på at lave korridorer ved hjælp af stenbrinker og vandplanter. Illustration: SLA