Cykeloprydning i Ørestad: 114 efterladte cykler fjernet fra gaden

GFS Ørestads årlige cykeloprydning er i mål, og 114 efterladte cykler er afleveret hos Københavns Hittegodskontor. De giver nogle lidt pænere arealer, hvor der før var mange efterladte cykler.

Vinterens cykeloprydning blev annonceret i november 2021 og gennemført i december. Cykler, der efter en måned stadig bar et oprydningsmærkat, er afleveret hos Københavns Hittegodskontor. Det blev i år til 114 stk., hvilket er flere end ved sidste oprydning.

“Vi fjerner kun cykler på grundejerforeningernes arealer – ikke på kommunens, Metroselskabets eller private arealer, som tilhører den enkelte ejerforening,” fortæller Driftschef i GFS Ørestad, Christian Andersen: “Hvert år finder vi ud af, hvor efterladte cykler giver de største udfordringer, og så sætter vi ind der.”

Vi fjerner kun cykler på grundejerforeningernes arealer - ikke på kommunens, Metroselskabets eller private arealer, som tilhører den enkelte ejerforening
Christian Andersen, Driftschef i GFS Ørestad

Cykeloprydningen er nødvendig, fordi der hele tiden efterlades cykler, som hober sig op i stativer, på fortove, op ad skilte mv. Her er de i vejen for den daglige drift, gående og aktive cyklister.

 

De efterladte cykler samles sammen og tælles af GFS Ørestads driftsoperatør Grøn Vækst, før de afleveres hos Københavns Hittegodskontor. Foto: Grøn Væks