Vild mad i Ørestad.
Find
vild mad

Vidste du, at du gerne må plukke bær og urter i Ørestads parker? Få inspiration til at tage på sanketur uden at skulle langt ud i naturen.

Du må gerne tage på sanketur og plukke urter, bær og frugter til eget brug på grundejerforeningens område, herunder alle parker i Ørestad.

En gammel, sjov regel siger, at man må plukke vild mad nok til at fylde en hat. Den hat skal nok blive hurtigt fyldt, hvis du ved hvor, du skal lede. Vi guider dig her i artiklen til tre af de skønneste “spiselige” oaser i Ørestad.

Læs videre og bliv inspireret!

 

Du kan finde masser af vild mad i Ørestads parker og grønne rum. Her på billedet ser du for eksemepel en busk med citronmelisse, som er fotograferet i Frugtlommen i Ørestad City.

Du finder et varieret udvalg af friske råvarer i Ørestads parkområder.

En gammel, sjov regel siger, at man må plukke vild mad nok til at fylde en hat. Den hat skal nok blive hurtigt fyldt, hvis du ved hvor, du skal lede

Frugtlommen

Første stop på sankeruten er Byparkens “spisekammer,” Frugtlommen.

Frugtlommen er en fælles nyttehave mellem Cityhusene og Sejlhuset i Ørestad City. Her kan du gå på opdagelse og høste ingredienser til aftensmaden eller bare nyde havens mange dufte.

Udvalget af råvarer varierer alt efter sæsonen, og du blandt andet finde citronmelisse, rabarber, estragon, timian, oregano og et bredt udvalg af bær.

Find Frugtlommen på Google Maps.

 

Frugtlommen i Ørestad City er lige til at spise. Lommeparken er indrettet med lækre bær, frugter og urter, som du er velkommen til at sanke.

Frugtlommen i Ørestad City er lige til at spise. Lommeparken er indrettet med bærbuske, frugttræer og urter, som du er velkommen til at sanke.

 

Skovpladsen i Arenakvarteret

I den nordlige ende af Else Alfelts Vej – ved krydset på Ejler Billes Allé – finder du Arenakvarterets “Skovplads.”

Skovpladsen er et af Ørestads nyere haveområder. I 2020 fik pladsen et grønt løft fra græsplæne til grøn oase med træer, volde, kampesten, bord-/bænkesæt og bede med bær og urter, der gør pladsen til et hyggeligt sankested.

Der er blandt andet plantet havtorn, stikkelsbær, røde ribs, solbær, mispel, vildpære, citrontimian, salvie, hassel og hyld.

Find Skovpladsen på Google Maps.

 

Skovpladsen i Arenakvarteret.

Skovpladsen ligger på hjørnet af Else Alfelts Vej og Ejler Billes Allé.

 

Urter på Grønningen

Ud over boldbaner og legepladser gemmer Grønningen i Ørestad Nord på en skattekiste af vild mad.

Over årene er der blandt andet plantet æbletræer, ribs, solbær, stikkelsbær, løgkarse, purløg, oregano, salvie og havetimian. Gå en tur i parken og hold øjnene åbne efter bær og urter i den tætte beplantning.

Ud mod Ørestads Boulevard finder du desuden kvarterets lille æblelund.

Find Grønningen på Google Maps.

 

Ud over boldbaner, grillpladser og hængekøjer gemmer Grønningen på en skattekiste af lækre råvarer. Gå på opdagelse i bedene og tag lækkerier med hjem til køkkenet.

Ud over boldbaner, grillpladser og hængekøjer gemmer Grønningen på en skattekiste af lækre råvarer. Gå på opdagelse i bedene og tag lækkerier med hjem til køkkenet.