Grundejerforeningerne i Ørestad arbejder for et rart og levende miljø mellem husene – både i menneske- og plantehøjde. Nu har de udsået insektvenlige blomsterfrø over 20 steder, hvor der i dag bare er grus.

Fra grus til blomsterbed?

Grundejerforeningerne i Ørestad arbejder for et rart og levende miljø mellem husene – både i menneske- og plantehøjde. Nu har de udsået insektvenlige blomsterfrø en masse steder, hvor der i dag bare er grus.

Næste forår og sommer kan alle i Ørestad forhåbentlig nyde synet af flere farver i bybilledet, når mange forskellige blomster spirer op af det grå grus.

Allerede nu er der nemlig gjort klar til det.

“Vi gør, hvad vi kan for at få flere farver og blomster i Ørestad, og arbejder hele tiden på at finde nye steder til dem. Sammen med vores driftsoperatør har vi derfor udvalgt nogle steder, hvor der i dag bare er grus, og hvor mange forbipasserende har deres daglige gang. Her omdanner vi som et forsøg gruset til blomsterbede og ser, hvad der sker,” siger Jakob N. Jensen, der er driftsansvarlig for grundejerforeningerne i Grundejerforeningssekretariatet Ørestad.

 

Grundejerforeningerne har valgt at udså insektvenlige blomsterfrø en masse steder, hvor der i dag bare er grus.

De fleste steder er bedene markeret med sorte elastikhegn.

Hvis blomsterne skal have en chance for at komme op og vokse sig store og stærke, har de brug for ro til at gro. Jeg håber derfor, at alle vil være med til at give planterne de bedste betingelser fra start ved passe på bedene og hjælpe med at holde både fødder og poter ude af dem
Jakob N. Jensen, driftsansvarlig i Grundejerforeningssekretariatet Ørestad

Fremmer biodiversitet og byliv

Initiativet er en del af grundejerforeningernes løbende arbejde med at fremme bynatur, biodiversitet og byliv, som ifølge Jakob N. Jensen hænger uløseligt sammen.

“Vi arbejder med bynatur for at fremme biodiversitet, så blandt andet bier, sommerfugle og insekter får bedre forhold. Vi gør det også for at give mennesker bedre oplevelser i byrummene,” siger han og fortsætter:

“Jeg er spændt på at se resultatet, når frøene til foråret har spiret, og varmen og lyset forhåbentlig har givet blomsterne kræfter til at gro. Jeg håber, at tiltaget kan gøre bare en lille forskel for mennesker og insekter i Ørestad.”

De fleste steder er bedene markeret med sorte elastikhegn, og der kommer skilte op, der informerer om initiativet.

Den driftsansvarlige slutter af med en bøn:

“Hvis blomsterne skal have en chance for at komme op og vokse sig store og stærke, har de brug for ro til at gro. Jeg håber derfor, at alle vil være med til at give planterne de bedste betingelser fra start ved passe på bedene og hjælpe med at holde både fødder og poter ude af dem.”

Blomsterne forventes at vise sig i foråret og sommeren 2025 og er fordelt på disse veje i Grundejerforeningerne Ørestad Nord, City, Arenakvarter og Syd:

  • Robert Jacobsens Vej
  • Else Alfelts Vej
  • Edvard Thomsens Vej
  • Emil Holms Kanal
  • Kaj Munks Vej.

 

Et af de bede på Else Alfelts Vej, hvor grundejerforeningen har udsået blomsterfrø.

Et af de bede på Else Alfelts Vej, hvor grundejerforeningen har udsået blomsterfrø.