Kanalerne og søerne er et af Ørestads kendetegn. Men vandet er ikke kun til pynt. Nu er både og kajakker sat ud i Ørestad Syd og Nord, så beboere, ansatte og andre brugere af byens rum igen i år kan nyde og bruge vandet.


Det er Ørestad Vandlaug, som stiller kajakker og både til rådighed, og dem kan du nemt låne til en hyggelig
sejltur. De er gratis at bruge, men du skal låne en nøgle i Café 8TALLET i Syd eller DRs reception i Nord for at låse dem op. Bådene er hhv. placeret ud for træningsredskaberne ved 8tallet på Richard Mortensens Vej og det nedsænkede område i Emil Holms Kanal ved Tietgenkollegiet.Redningsveste og årer er ligeledes låst inde i kasser ved bådene.

Kajakker og både sættes ud i Ørestads kanaler og søer hvert forår, når frosten er helt væk. De er kommet i vandet lidt senere i år iht. regeringens anvisninger mod spredning af covid-19.

Hvem kan låne bådene?
Bådudlånet er en privat forlystelse på grundejerforeningen og vandlaugets område. Ved udlevering af nøgle har låner erkendt sit tilhørsforhold til kvarteret som foreningsmedlem, beboer, ansat eller studerende.

Al færdsel på og omkring kanaler og både sker på låners eget ansvar. Alle passagerer skal bære redningsvest, når der sejles. Man skal være over 15 år for at kunne låne en båd/kajak.

Hvilke både er det?
Der er én mindre båd (den grønne), som kan rumme 2 voksne, og fire lidt større både (de blå), som kan rumme 3-4 voksne. Kajakkerne findes i to størrelser.