Grundejerforeningerne og vandlauget i Ørestad arbejder målrettet med at indrette byrum, som skaber nye levesteder for dyr og planter og fremmer spredningen af arter fra fælled til bynatur.
Insektsafarien er en sjov sanseoplevelse i Ørestads parker, som gør biodiversitet meget håndgribelig for både børn og voksne. Den minder os om vores relation til naturen og dét, at når vi gør noget særligt for insekterne, så giver de tilbage – selv midt inde i byen.
Oplevelsen er målrettet Ørestad Nord, men kan sagtens bruges andre steder.
Sådan tager du på insektsafari:
Ved indgangen til parkens insekthave kan du nuppe et illustreret hæfte til insektsafari.
Hæftet er børnevenligt og indeholder tegninger af 10 genkendelige insekter, du kan finde i sommerhalvåret. Du sætter kryds ved de insekter, du finder – og så er der plads til selv at tegne.
Det er helt gratis, og hæfter kan afhentes i brochureholdere på Grønningen. Der bliver fyldt op løbende i perioden marts til oktober.
Kan vi friste med et smugkig? Se hæftet her.
Insektsafarien tager dig igennem hele parken med fem stoppesteder undervejs.
Du kommer blandt andet forbi parkens lille fugledistrikt, observationsbistade og insekthave.
Insekthaven er anlagt af grundejerforeningen for at fremme biodiversiteten. Den er propfyldt med leve- og spisesteder for byens sommerfugle, bier og andre insekter.
Selv om haven er skabt på naturens præmisser, er du inviteret indenfor. Gå på opdagelse og tag dig god tid til at udforske den.
Brug dine sanser: Hvilke farver springer dig i øjnene? Hvordan lyder livet i haven? Og hvordan dufter blomsterne?
Insekthaven er anlagt for at skabe flere nye levesteder for områdets insekter.
Ud over insektsafarien har Grønningen en grejbank til at udforske dyrelivet til lands og til vands.
Naturcontaineren er et gratis aktivitetstilbud til beboere, skoler, institutioner, virksomheder og andre, som er interesseret i naturen i byen. Her finder du blant andet net, fugleplancher, madlavningsgrej og en trækvogn til længere ture.
Containeren ejes af Københavns Naturskole og drives i samarbejde med Grundejerforeningen Ørestad Nord og Ørestad Vandlaug, som passer og udvikler kvarterets udearealer, herunder parken og kanalerne.
Naturcontaineren er en grejbank, hvor du kan finde materialer til at undersøge livet i parken.