Tåge på kunstgræsbanen i Ørestad Nord.
Kunstgræsbanen på Grønningen i Ørestad Nord.

Nye spilleplaner for kunstgræsbanerne i sommersæsonen

Faste spilletider på Ørestads kunstgræsbaner er i høj kurs. Det står klart efter en ansøgningsrunde i marts. Se de nye spilleplaner for sommersæsonen 2023 i bunden af artiklen.

Kunstgræsbanerne på Grønningen og i Byparken er henholdsvis drevet af grundejerforeningerne i Ørestad Nord og Ørestad City.

For at understøtte banerne som lokalt mødested administrerer grundejerforeningernes fælles sekretariat to ansøgningsrunder om året. Her kan beboere samt lokale virksomheder, studiehold, foreninger og skoler ansøge om en fast, ugentlig spilletid – og få et fast sted at mødes og spille.

Det er der traditionen tro mange, der har gjort.

 

To lokale studiehold kæmper på kunstgræsbanen i Ørestad Nord.

Universitetsfodbold på kunstgræsbanen i Ørestad Nord.

 

Foreningsliv og universitetsfodbold

I Ørestad Nord har hele 41 navne funder vej til spilleplanen, herunder DR Idræt, ITU FC og hold fra Tietgenkollegiet samt en række af studiehold fra Københavns Universitet, som konkurrerer mod hinanden igennem foreningen Universitetsfodbold. Mange af holdene har brugt banen i årevis, og Ørestad Nord har tradition for, at kvarterets kollegier og universiteter skaber studieliv og fællesskab på tværs af uddannelserne.

I Ørestad City har 11 navne fået plads, herunder lokale virksomheder som Rambøll og Sweco, hvis medarbejdere får mulighed for at tilbringe tid efter arbejde i fodboldens tegn. Derudover har Ørestad Skole, Ørestad Gymnasium og Ørestad IF fået tildelt masser af spilletid på banen, som de bruger i idrætsundervisningen, frikvartererne og til træning.

Uden for de skemalagte spilletider kan banerne benyttes frit efter først-til-mølle-princippet.

 

Kunstgræsbanen i Byparken i Ørestad City.

 

Spilleplaner

Spilleplan for kunstgræsbanen i Ørestad Nord. Opdateret april 2023.

 

Spilleplan for kunstgræsbanen i Ørestad City. Opdateret april 2023.