Nærhed til naturen ligger dybt i Ørestads DNA. Så dybt, at bydelen i sin unge alder allerede kan byde på noget af Københavns vildeste bynatur. Den er bestemt værd at se tættere på!

Ørestad Nords Grønning giver en enestående oplevelse af, hvad bynatur kan og bør. Tag ud og se det selv! Fotos: GFS Ørestad

Tag for eksempel Ørestad Nords Grønning, hvor der i særligt høj grad er skabt rum til den naturlige dynamik. Her har Grundejerforeningen Ørestad Universitetskvarter gjort et stort arbejde for at udvikle parken i en bæredygtig retning fra græsplæne til grøn oase.

Fælleden flytter ind

Som populær storbypark giver Grønningen en enestående oplevelse af, hvad bynatur kan og bør.

Parken er anlagt med et hav af bi-oaser og vild beplantning, som skaber levesteder for både dyr og planter.
Her trives de mere almindelige arter, men i stigende grad også vildere hjemmehørende arter.
Mange flytter direkte ind fra Amager Fælled.

Så hvis du elsker at være tæt på naturen, mærke bladene mellem fingrene og høre summen af liv fra alle retninger, så ligger der en oplevelse gemt i Grønningen.

Gå på opdagelse

Gå en tur i parken og se, hvor mange sommerfugle, bier, guldsmede og andre insekter, du kan få øje på.

Kig også efter i jordbunden og i bedene. Mange af planterne og blomsterne er der, fordi grundejerforeningen har valgt, at de skal være der.

Og ved du, hvad der er endnu bedre? Mange andre arter kommer, fordi de er der.
Sådan bor insekterne

Højdepunktet på insektsafarien er uden tvivl en tur igennem den have, som ligger mellem bålpladsen og daginstitutionen Jorden Rundt. Haven er anlagt inden for de sidste par år og byder på en snoet oplevelsessti, som leder dig igennem de insektvenlige og meget forskelligartede bede.

Læg særligt mærke til stendiget, som bliver varmet op af solen og på den måde fungerer som insekthotel.
Kig også efter kvashegnene, som består af afhuggede grene fra parkens træer og buske. Mange insekter er afhængige af opholdssteder som disse for at overleve.

Alle beboere, ansatte og studerende i Ørestad Nord har maks få minutters gang til parken. Og så leder metrobanen lige til døren. Ja, den leder endda hen over den.

Ud over insektsafarien rummer parken også adskillige legepladser (herunder en naturlegeplads), en fodboldbane, en hundegård, flere grillpladser - og et enormt picnicpotentiale.