Kreativiteten var flyvende, da aktører fra Ørestad var samlet til fælles brainstormmøde forud for Ørestad Kulturdag. Med temaet ”Ørestad i Udvikling” var rammen sat til at komme med idéer til events, aktiviteter, arrangementer til dette års kulturdag. (Foto: Ørestad Kulturdag 2017, Thit Andersen)

Fællesspisning, rundvisning, debat og forskellige workshops var bare nogle af de mange idéer, der kom frem under mødet. Der er med andre ord lagt i gryden til en spændende kulturdag den 25. august i Ørestad Nord. Du kan dog stadig nå at tilmelde dig, hvis du ligger inde med en god idé til en aktivitet e.l. Deadlinen for at tilmelde din aktivitet er 10. juni. Skriv til anj@orestad.net for at høre nærmere. Så kan din idé være med til at præge dette års Ørestad Kulturdag – Ørestad i Udvikling.

Der skal brygges videre på de mange idéer og inputs fra brainstormmødet, og senere bliver det hele kogt sammen til et program, der udkommer i starten af august og bliver omdelt med lokalavisen. Programmet giver dig overblik over alle begivenheder og arrangementer på dagen, og der er noget at glæde sig til.

Sidste års kulturdag samlede mere end 2.500 mennesker i Ørestad Syd. Her blev arealerne brugt til en lang række forskellige begivenheder, der kredsede om temaet Ørestad i Bevægelse. Der var sejlads og Waterballs, på søerne, der var cirkus og workshop ved cafépladsen. Og selvom, der ikke var meget bevægelse i vandet på kanalen til årets anderæs, illustrerede det alligevel en bevægelse i Ørestad, hvor flere og flere tilbagevendende traditioner er med til at samle bydelens beboere til hyggelige begivenheder.

(Foto: Ørestad Kulturdag 2017, Thit Andersen)

I år er det så Ørestad Nord, der bliver den fysiske ramme om Ørestad Kulturdag. Bydelen har - lige som så mange andre steder i Ørestad - været genstand for en rivende udvikling de seneste år. Tomme grunde med parkeringspladser er blevet til eftertragtet bolig- og erhvervsbyggeri, og KUA’s midlertidige modulbyggeri fra 80’erne er erstattet af nye bygninger, der sammen med ITU danner et dynamisk og moderne universitetskvarter for tusinder af studerende. Så hvordan kan Ørestad Kulturdag sige noget om denne rivende udvikling? Det er der kommet nogle gode inputs til, men der er altid plads til flere. Tag del i bydelens udvikling og deltag i Ørestad Kulturdag – Ørestad i Udvikling.