Ansatte ved Rambøll tog for få uger siden første spadestik i udviklingen af Hannemanns Park, der er placeret under metrolinjen ud for Rambølls kontorbygning på Ørestads Boulevard.

Projektet forventes at være færdigt i foråret 2019, hvor parken skal forvandles til en hyggelig, grøn oase med ny beplantning, der skaber bedre opholdsmuligheder for borgere og ansatte i området. Når parken står færdig, overgår drift og vedligehold til Grundejerforeningen Ørestad City Syd og Vandlauget, som sammen med Metroselskabet, By & Havn og Rambøll har muliggjort projektet. Det er Rambølls egne arkitekter og ingeniører, der står bag designet af parken.

Bryder med vind og trafikstøj
De to største udfordringer ved pladsen er utvivlsomt vind og trafikstøj. Hovedgrebet i udformningen af den nye park er derfor afskærmning i form af buske og træer. I alt skal ca. 300 nye træer bryde med den kraftige vind samtidigt med at tage lidt af støjen fra motorvej og tog. Derudover skal den nye beplantning give parken et langt mere frodigt udtryk, end det er tilfældet lige nu. I dag finder man kun enkelte, fritstående træer på en grusbelagt overflade, og området bruges ikke meget i hverdagen. Inden længe vil Hannemanns Park stå som et rekreativ byrum for byens brugere. Parken er opkaldt efter Johan Hannemann, som sammen med Børge Rambøll grundlagde virksomheden Rambøll tilbage i 1945.