Har du lyst til at give en hånd med ved årets Ørestad Kulturdage? Så meld dig som frivillig og kom med om bag kulissen på Ørestads største kultur-event baseret på lokale aktørers arrangementer og initiativer!

Årets tema bliver BYEN SOM KULISSE, og projektleder Mira Cordsen skriver om temaet:

-- --

Har du nogensinde set et dukketeater i et parkeringshus, en linedanser balancere på en streg i luften, en violinist spille på en byggeplads, eller har du hørt en operasanger synge fra en Ørestads altan?

Byens rum anvendes i højere og højere grad som scene for forskelligartede midlertidige festivaler og aktiviteter, hvor kunst og kultur skaber nye oplevelser for byens borgere. I år vil Ørestad Kulturdage ØX15 bruge byen som kulisse og opsætte stedsspecifikke kulturelle aktiviteter i henholdsvis Ørestad Nord, City og Syd, hvor byen bliver inddraget som kulisse.

Det kunne være en koncert, en performance, eller et gadeteater.

Inspirationen kommer bl.a. fra vandringsforestillingen Looking For Courage arrangeret af Opera Nord.

Den stedsspecifikke forestilling bliver en del af Ørestad Kulturdage og Metropolis festivallen. Vandringsforestillingen vil undersøge Ørestad Nords byrum igennem musik, performance og inddragelse af lokalbefolkningen. Ørestad Kor kommer til at have en spændende rolle i forestillingen.

Det står dog aktører frit for, hvilke aktiviteter de har lyst til at bidrage med til Kulturdagene. Hvis i ser det som en sjov udfordring, så kan i lade jer inspirere af temaet og bruge byens rum som kulisse. Det kunne være skyggespil, dukketeater, gademusikanter, en film der vises på Field’s facade, en koncert på Øerne i Sivegaden, ballet på gaden, lydkunst i en forladt cykelkælder, yoga på plænen, malerier hængende fra lygtepælene eller langbordsspisning i Byparken.

Det spændende ved at bruge byens rum som scene er, at omgivelserne, de forbipasserende Ørestadsbeboere, metroen der kører i baggrunden og gadebelysningen pludselig bliver en del af begivenhederne. Men hvad er virkelighed og hvad er fantasi?…byen performer hele tiden.

Igen i år vil Kulturdagene også forsøge at komme ’ind bag murene’ og vise Ørestads mange særegne bygninger frem, og sætte fokus på, hvor byen udvikler sig lige netop nu.

ØX15 hilsner

Mira Margaritha Cordsen, projektleder Ørestad Kulturdage

-- --

Se programmet, som udkommer sammen med Ørestad Avis den 8. august i din postkasse, og følg med i aktiviteter og konkurrencer den kommende måned på www.orestadkulturdage.dk