Valget er endt på den svenske lysdesigner Jakob Oredsson, der også var repræsenteret under dette års Reflektor Light Festival i Søndermarken.

Jakob Oredsson var til stede med værket ”Gradual Exposure”. Værket fik en særdeles positiv modtagelse af gæsterne, og både børn og voksne interagerede med den skiftende og foranderlige belysning. Til Grønningen i Ørestad Nord udvikler Oredsson et selvstændigt og nyt værk, som konceptuelt arbejder ud fra den samme grundtanke som Gradual Exposure. Det nye værk bliver tilpasset omgivelserne for bedre at spille sammen med den eksisterende lyssætning. 

Lys i forandring
Selve lysinstallationen arbejder med mødet mellem den kolde og varme belysning, og lige som i Søndermarken kommer udtrykket også til at variere. Derudover vil den skiftende belysning også tage højde for vejret og døgnets rytme, og samtidig arbejde i grænsefeltet mellem det funktionelle og det oplevelsesorienterede lys. Senere i processen afholdes der workshops, hvor deltager selv kan prøve kræfter med lysdesign og få et indblik i værket. Værket indvies til julearrangementet den 28. november i Ørestad Nord.