Der er gang i Universitetsfodbold på kunstgræsbanen i Ørestad Nord, som samler hundredvis af tilskuere til turneringer og giver studiemiljø på tværs af uddannelserne. På bare fem år er antallet af universitetsfodboldhold vokset fra fire til 32 hold, som bruger 7-mandsbanen.

”Vi er så glade for at få lov til at bruge banen og være med til at skabe liv i bydelen og fællesskab blandt de studerende,” siger Kristian Sørensen, der er teologistuderende og med til at arrangere Universitetsfodbold.

Han er med i en gruppe på fire frivillige, som ud over arbejdet med at arrangere events og kampe også ofte fungerer som dommere. Blandt andet arrangerer de i marts en stor event med op mod 200 deltagere, hvor de hylder gruppespillet og uddeler priser for bl.a. fairplay, gode mål og driblinger og belønner hold der er mødt trofast op, selvom de måske tabte 7 ud af 8 gange dét semester.

”Vi vil gerne have det til at handle om gensidig respekt og sørge for, at alle kan være med. Gruppespillet er ren hygge, men i løbet af året skilles fårene fra bukkene, og holdene bliver modne til en mere seriøs turnering i foråret,” fortæller Kristian Sørensen.

Spillet er også for begge køn. Faktisk har de en regel om, at der skal være mindst én af begge køn på hvert hold. Det betyder for det meste, at der er én kvinde på hvert hold og nogle gange to, og fungerer reelt som et incitament for at inkludere flere kvinder på grønsværen.FC Climacussen
Kristian Sørensen spiller også selv fodbold på Teologis hold FC Climacussen. Nej, det er ikke noget med klima og kønsdele, men stammer fra et pseudonym, som Kierkegaard af og til brugte.

De er ca. 20 spillere på holdet, der har fået opbygget en stor fanbase blandt de studerende på Teologi som ofte møder op til kampe og hepper. Det gør noget godt for studiemiljøet på fakultetet - og humøret under svære kampe.

”Det er ikke Brøndby Stadion, men det giver en god stemning. Så kan man tro man er Ronaldo uden at være det,” griner Kristian Sørensen.

Skal du også være med på en af kunstgræsbanerne i Ørestad? Så læs mere og ansøg om din plads her inden 20. marts.