Foto: Københavns Lufthavn, dit.cph.dk

Passagerflyene hænger lavt over Ørestad for tiden. Det skyldes sommerlukning og renovering af landingsbaner i Københavns Lufthavn, mens blæsten og det afventende sommervejr også har betydning.

Renoveringsarbejdet forventes afsluttet 1. September. Se forklaringen i TV2s artikel, som vi bringer en bid af nedenfor.

Har du et godt billede af et passagerfly i lav indflyvning over Ørestad? Post det her i kommentarerne og bliv valgt til vores næste coverfoto.

-- -- --

Et flot syn, men en forfærdelig larm. Flyene suser lige over hovedet på hovedstaden i disse dage.

- Faktisk vil hele 250 fly lande ind over København det næste døgns tid, siger Dan Meincke i Københavns Lufthavn til TV 2.

De mange fly skyldes, at Københavns Lufthavn har sommerlukket den ene af hovedbanerne for at gennemføre en omfattende og nødvendig renovering.

Det betyder ekstra meget trafik på de to resterende baner, og ekstra meget trafik på den bane som tager i mod fly, der flyver ind over byen.

CPH giver delvist vejret skylden
Det er ikke bare banerenoveringen, der sender flyene i cirkulation over byens tage. Det blæsende efterårslignende vejr og vindretningen betyder, at lufthavnen bliver nødt til at sende flyene ind over byen. Fly skal nemlig helst altid lande i modvind, da modvind hen over vingerne skaber opdrift.

- Netop i den her periode er der sommer og sol i Danmark. Bare ikke i år, og det rammer os lidt siger Dan Meincke, trafikchef i Københavns Lufthavn.

Blæst og vindretningen betyder at lufthavnen må bruge den såkaldte tværbane. Og det giver mere trafik ind over byen, end Københavns Lufthavn havde satset på.

...

Se hele artiklen på TV2 Nyheders hjemmeside her.