Driften i Ørestad tester lige nu en ny affaldsspand i Ørestad Syd, men særligt én beboergruppe er utilfreds med den nye model.

Stærekasserne i Byparken blev bygget og opsat i 2020. Nu flytter stærene snart ind, men det gør en ny affaldsspand også - og fuglene er ikke spor tilfredse / Foto: Grundejerforeningen Ørestad Fuglekvarter

Den nye model er mere kompakt og multifunktionel end den “gamle”, og så forhindrer en klap for hullet skraldesultne fugle i at hapse brugte hundeposer og snacks fra fyldte spande.

Nu har GFS Ørestad modtaget en klage fra Grundejerforeningen Ørestad Fuglekvarter. Foreningens bestyrelse er imod tiltaget og truer med at trække sig fra sekretariatet. GFS har oplyst deres formand om, at de ikke har ansøgt om medlemskab endnu. Det er de imidlertid meget velkomne til at gøre, lyder det.

Det er især skaderne, som er fornærmede over den nye affaldsspand og tonen på de sociale medier. Her har flere beboere nemlig efterspurgt tiltag, som gør det sværere for fuglene at gå på rov i spandene.