Grundejerforeningen Ørestad Syd er et område under hastig udvikling. Her er allerede en række udendørs faciliteter, og endnu flere er på vej de kommende år.

Helhedsplan
Helhedsplanen for Ørestad Syd er udarbejdet af arkitekterne Bang og Linnet og Grundejerforeningen Ørestad Syd med input fra beboerne i området. Det er en vision for udviklingsmulighederne for de grønne områder. Læs planen her (pdf).

Træningsredskaber
For enden af Richard Mortensens Vej står en række permanente træningsredskaber, som passende kan bruges inden eller efter motionsturen ude på den tilstødende fælled. Redskaberne er placeret på molepladsen ud for Café 8TALLET.

Kajakker og både
Vandets vigtigste funktion er rekreativ. Derfor findes der i de varme måneder både og kajakker i søen ud for 8TALLET (til daglig kaldet Sø 2). De er til fri afbenyttelse og nøglerne kan hentes inde hos Café 8TALLET i åbningstiden. Du kan læse mere om lån af både og kajakker her.

Søerne i Ørestad Syd fungerer desuden som reservoir for Ørestad Vandlaugs drift af alle Ørestads kanalbassiner - her kan hentes vand til de øvrige systemer, hvis det ikke regner nok. Du kan læse meget mere om Vandlaugets arbejde her. 

8TALLETs legeplads
Legepladsen langs 8TALLET ud mod Richard Mortensens Vej er åben for områdets beboere, dog kun uden for institutionens åbningstider. Institutionen Børnehuset 8TALLET har til daglig fortrinsret på legepladsen.