Grundejerforeningen Ørestad Syd er et område under hastig udvikling. Her er allerede en række udendørs faciliteter, og endnu flere er på vej de kommende år.

PLUG'N'PLAY
Det midlertidige idrætsanlæg i Ørestad Syd huser et aktivt forenings- og sportsmiljø. Her er fx speed skating med Vesterbro Rulleskøjteklub, BMX-ræs og dirt jump-bane, fodbold, street basket, parkour, urbane haver og kajakpolo. Anlægget ejes og driftes af By & Havn, som planlægger at integrere flere af faciliteterne i bydelen, i takt med at byggerier og vejanlæg bliver færdige.

Træningsredskaber
For enden af Richard Mortensens Vej står en række permanente træningsredskaber, som passende kan bruges inden eller efter motionsturen ude på den tilstødende fælled. Redskaberne er placeret på molepladsen ud for Café 8TALLET.

Kajakker og både
Vandets vigtigste funktion er rekreativ. Derfor findes der i de varme måneder både og kajakker i søen ud for 8TALLET (til daglig kaldet Sø 2). De er til fri afbenyttelse og nøglerne kan hentes inde hos Café 8TALLET i åbningstiden. Søerne i Ørestad Syd fungerer desuden som repetoir for Ørestad Vandlaugs drift af alle Ørestads kanalbassiner - her kan hentes vand til de øvrige systemer, hvis det ikke regner nok.

8TALLETs legeplads
Legepladsen langs 8TALLET ud mod Richard Mortensens Vej er åben for områdets beboere, dog kun uden for institutionens åbningstider. Institutionen Børnehuset 8TALLET har til daglig fortrinsret på legepladsen.