De issælgende ildsjæle er begge erhvervsdrivende i Ørestad City og aktive til Ørestads kulturarrangementer. Som beboere er det en rolle, de er stolte af at spille.

Inam og Sofia har set Ørestad vokse op og gro sig stor. De er begge Ørestads-beboere på hhv. tiende og tolvte år og erhvervsdrivende i egen by; begge på Sivegaden i Ørestad City. Derudover er de en fast bestanddel af det lokale byliv og kulturbegivenhederne i Ørestad.

Senest var de på pletten på Ørestad Kulturdag ØX19, hvor de stod bag hovedparten af dagens madoplevelser.

To hatte, én mand
“Jeg har to hatte på,” fortæller Inam Ashraf, ejer af Restaurant Rasoi og Paradis Ørestad. “Én som restauratør og én som beboer. Jeg har set bydelen udvikle sig, og som beboer synes jeg, det er fedt, når nogen tager initiativ. Ørestad har givet mig meget - jeg vil gerne give noget igen.”

Stolt af at kaldes ildsjæl
Sofia Denoux driver forretningen Moo Moo Bar, som sælger is, glutenfri sandwiches og leverer catering til lokale selskaber og institutioner. Hun kalder det “verdens bedste job” og er stolt af at blive kaldt ildsjæl. “I Ørestad hjælper vi hinanden. Vi kommer hinanden ved,” fortæller Sofia, som lader til at kende alle, som kommer i forretningen og lokalmiljøet i øvrigt.

I en voksende bydel som Ørestad spiller traditioner og tilbagevendende kulturaktiviteter en væsentlig rolle. Begivenheder som Sankt Hans, Søfesten og Ørestad Kulturdag bygger på lokale aktørers idéer.