Beboerne i Ørestad City har gjort rigtig god brug af de tre tøjcontainere fra Frelsens Hær, og der er genbrugt en del mere tøj end forventet.

Blot en uge inde i prøveperioden modtog Frelsens Hær flere opringninger om fyldte tøjcontainere. Selvom containerne blev tømt en gang om ugen, var det altså ikke nok til at følge med. Derfor har Frelsens Hær været forbi to gange om ugen for at tømme de tre tøjcontainere, der er placeret tre forskellige steder i Ørestad City.

Bæredygtigt samarbejde
Beboernes genbrugte tøj sparer miljøet for en stor belastning. 70% af det indsamlede tøj er i så god stand, at det er direkte genanvendeligt og klar til videresalg i Frelsens Hærs genbrugsbutikker. De resterende 30% er såkaldt klasse B og C tøj, som enten eksporteres eller anvendes i industrien. Noget sendes til Polen, hvor det omdannes til klude og twist. Andre dele sendes til videre forarbejdning i Frankrig og Tyskland hvor eksempelvis nylonprodukter får nyt liv i bil- og byggebranchen. Der er skrappe miljøkrav forbundet med håndtering og eksport af det indsamlede, hvilket naturligvis efterleves, fortæller Frelsens Hær.   

Grundejerforeningen er tilfredse med det foreløbige samarbejde med Frelsens Hær, og er glade for at kunne bidrage til at fremme bæredygtigheden i bydelen.