Redningsplanen for de træer på hjørnet af Asger Jorns Allé og Richard Mortensens Vej, der var gået ud, er nu gennemført. Jorden er blevet udbedret, og i alt 15 nye træer er blevet plantet.

Træbedene på hjørnet af Richard Mortensens Vej og Asger Jorns Allé efter udredningen. I alt er 15 nye træer blevet genplantet, hvilket afslutter genopretningen af anlægget / Foto: GFS Ørestad

Træbedene ved Lavetten blev plantet i december 2019 og skulle egentlig have stået fint allerede i foråret. Barske jordforhold og for lidt vanding forvoldte dog store udfordringer for træerne, der havde meget svært ved at etablere sig.

Anlægsgartnerne i Grøn Vækst kunne i september konstatere, at 15 træer ikke havde overlevet deres første vækstsæson. Det fik G/F Ørestad Syd og den tilstødende bygningsejer, Balder, til at gå sammen om en redningsplan for området. Nu er jorden blevet udbedret, tilsynet med området er blevet oprustet, og 15 nye træer har erstattet de døde.

Læs også: Redningsplan iværksat for træerne ved Lavetten

Engmåtter kommer til
Ud over at plante nye træer er blomsterbedene blevet gennemgået, og flere er kommet til. Derudover er der blevet udlagt engmåtter, som er en form for rullegræs. Til foråret, når træer og engmåtter har haft tid til at sætte sig, kommer anlægget til at stå, som det var planlagt.

Træbedene er en del af det samlede byrum, som er anlagt omkring en brandvej i beton med et stort terrassedæk med siddemøbler langs vandrenden og et legeområde opbygget af træsveller på en faldsikker gummibelægning. Dertil flere felter med blomsterbede langs bygningens facade. Området ejes og driftes af grundejerforeningen og er åbent for alle byens beboere.
Nye træer er her ankommet og ligger klar til plantning / Foto: GFS Ørestad