For 11. år i træk byder Ørestads største byfest velkommen til en dag fyldt med gode oplevelser! I år indtager vi de nye byrum i Ørestad Syd lige der, hvor bydelen møder søerne og den storslåede natur på Kalvebod Fælled.

Byen skyder i vejret med rivende hast i Ørestad Syd og i Arenakvarteret. Nye beboere flytter ind hver måned og skaber nye behov for mere byliv, kulturliv og naturliv. Byen bevæger sig fremad, og det er netop årets tema for Kulturdagen: ”Ørestad I Bevægelse”.

Under dette tema inviteres alle Ørestads aktører – borgere, institutioner, erhvervsdrivende – til at bidrage med et arrangement eller et indslag. Kulturdagen indretter en festivalplads i den sydlige ende af Richard Mortensens Vej, hvor vi skaber lokal byfest-stemning med musik- og teaterscene, madboder og picnic-område, loppemarked, hoppeborge og arbejdstelte til workshops.

”Sidste år havde vi en enorm opbakning til kulturdagen med ca. 40 forskellige aktiviteter og ca. 3000 besøgende i løbet af dagen. Jeg håber, at vi vil opleve den samme interesse i år, og det bliver spændende at se, hvad Ørestad Syd kan bidrage med”, tilføjer Arendse Noes Jørgensen, projektleder for Ørestad Kulturdag og ansat i GFS Ørestad.

Ørestad Kulturdag finder sted den 2. september kl. 11-20, og er for hele familien!Ørestads identitet handler om bevægelse
Årets tema, ”Ørestad I Bevægelse”, kan tolkes på mange forskellige måder. Hvad end det gælder bevægelse fremad gennem bydelens vækst, bevægelse gennem fysisk udfoldelse og sport- og idrætsaktiviteter, bevægelse på skellet mellem fælledens natur og det urbane miljø eller bevægelse gennem idéudvikling og bud på innovative løsninger, så er det hele indrammet af den fremdrift og skaberånd, som illustrerer Ørestad. Bevægelse er en stærk del af bydelens identitet. 

Ligesom alle de andre år opfordrer vi også aktører til at invitere besøgende til arrangementer i deres egne bygninger på tværs af hele Ørestad. Det kunne være rundvisning på de imponerende domiciler hos Rambøll og Copenhagen Towers, koncerter i DR Koncerthuset, fodboldturnering på Ørestads kunstgræsbaner eller Ørestad Streethal eller en svampejagt på Naturcenter Amager. Alle forslag er velkomne!

”Ørestad Kulturdag er en fantastisk mulighed for at vise Ørestads særlige kvaliteter og muligheder frem. Det er en fin tradition, der samler brugere, beboere, foreninger, institutioner og virksomheder om et fælles projekt. Vi håber, at kulturdagens nye organisering er med til at samle Ørestad bydele og giver anledning til nye og anderledes netværk blandt beboere og aktører, ” siger Arendse Noes Jørgensen.Kom til fredagsbar den 5. maj og hør mere
Har du en god idé til et arrangement, optræden eller et indspark? Så kom til fredagsbar hos GFS Ørestad, hvor du får inspiration og kan møde andre kulturaktører fra Ørestad. Vi sætter mange flere ord på temaet sammen og får sat gang i de kreative tanker i afslappede omgivelser.

Fredagsbaren er åben den 5. maj mellem kl. 15:00 og 17:00 hos GFS Ørestad, Ørestads Boulevard 55E, 5.sal. Vi sørger for lækker forplejning og en fredagsøl. Desuden får du mulighed for at møde Kulturdagens projektleder og de medarbejdere, som til daglig arbejder med drift og udvikling af Ørestads byrum.Kulturdagen finansieres af flere parter
Afholdelse af Kulturdagen sikres igen i år af økonomiske bidrag fra Ørestads grundejerforeninger og By & Havn. Derudover ansøges også en række puljer om midler til elementer af realiseringen, herunder støtte til specifikt indhold eller til kommunikationsdelen.

I det daglige koordineres Ørestad Kulturdag af projektleder Arendse Noes Jørgensen hos GFS Ørestad, der organiserer Kulturdagens indhold og planlægger processen sammen med en styregruppe bestående af Ørestad Bibliotek, Ørestad Idrætsforening og Field’s. Arendse administrerer løbende et kontaktnetværk af aktører og samarbejdspartnere, som har lyst til at være en del af Ørestad Kulturdag. Kontakt hende på anj@orestad.net for at høre mere.