Tre lysprojekter i Ørestad Nord er med i programmet i en helt ny lysfestival i København. 

Copenhagen Light Festival er Københavns helt nye lysfestival, som løber af stablen for første gang i år. Festivalen startede fredag den 2. fe­bruar og varer frem til den 2. marts. Det næste stykke tid byder derfor på en lang række lysende oplevelser i en ellers mørk hovedstad. Ørestad er også en del af programmet med tre forskellige værker alle placeret i Ørestad Nord. The ORB-Family er placeret i den nordligste del af Universitetskanalen ud mod Njaldsgade. Går man længere mod syd langs kanalen, finder man værket Reflections, der er placeret under broen ved Rued Langgaards Vej mellem ITU og Tietgenkollegiet. Det tredje værk, Temperature Field finder man i bydelens centrale, grønne park, Grønningen ud for Karen Blixen Parken. Med disse tre værker er Ørestad synligt til stede under Københavns nyeste lysfestival. 


Foto: Hampus Berndtson

Festivalen organiseres af Dansk Center for Lys, som har næsten 70 års erfaring med at arbejde med lys. Ifølge projektchef Catja Thystrup ligger der et særligt potentiale i at afholde en sådan festival i København, for ud over at være en af de mørkeste hovedstæder i verden, er der samtidig stort fokus på kvalitetsbelysning. ”Idéen er bestemt ikke at bade byen i lys, men at skabe nye oplevelser i byen gennem lyskunst og oplevelser med lys i et følsomt samspil med byens rum og februarmørket” udtaler Catja Thystrup i en pressemeddelelse om festivalen.

Det er heller ikke en ny ting for Ørestad Nord at fokusere på den kunstneriske belysning. Grundejerforeningen har i flere år arbejdet for at skabe spændende og anderledes lysoplevelser i løbet af de mørke måneder. Sådan nogle lysoplevelser er ikke kun pæne at kigge på, men er samtidig med til at sætte de fælles arealer i et nyt lys og skabe identitet for området, og alt det er man med til at underbygge ved at deltage i Copenhagen Light Festival.

På festivalens hjemmeside www.copenhagenlightfestival.org kan du se hele programmet og finde kort over alle lysoplevelserne. Du kan gå på opdagelse på egen hånd eller deltage i nogle af de guidede turer enten til fods eller i kanalbåde.