Øerne i Hovedkanalen i Ørestad City har fået et grønt løft i form af nye plantemåtter. Det betyder mere fyldig og frodig beplantning omkring øerne.

Det var et noget kedeligt syn, der mødte én, når man gik forbi Øerne tilbage i maj måned. Beplantning var der ikke meget tilbage af, og under vandoverfladen kunne man se direkte ned til de måtter, hvor planterne ellers skulle have vokset sig store i. Der var imidlertid en god forklaring på den sparsomme vækst. Kanalens mange blishøns nød godt af beplantningen til at bygge reder, og derfor fik planterne ikke en chance for at få ordentlig fat og vokse sig frodige.

De nye måtter blev leveret tidligere i juli, men inden leveringen har de vokset nogle ekstra vækstsæsoner hos producenten. De ekstra vækstsæsoner medfører, at måtterne er helt gennemvoksede af rødder, og at planterne har godt fat og har større fylde. Det betyder bl.a., at de nye måtter er mere modstandsdygtige over for blishønsenes interesse og ikke i samme grad bliver påvirket, når der skal findes materiale til at bygge reder med. Så med de nye måtter får både dyrelivet og den flotte beplantning bedre forhold.