Lyskunstner og håndværkere er i fuld gang med at opsætte årets vinterbelysning. 

Dagen igennem har en stor lift placeret tunge betonmoduler på Grønningen i Ørestad Nord. Modulerne er en del af den kommende vinterbelysning, der tændes til julearrangementer i Ørestad Nord den 28. november.

Den svenske lyskunstner Jakob Oredsson giver her en lille forsmag på værket:


Lysinstallationen Temperature Field vil aktivere Grønningen i Ørestaden og invitere indbyggere og besøgende til at udforske, hvordan farvetemperatur og lysrytme påvirker oplevelsen af offentlige rum. 

Temperature Field består af otte master spredt ud over Grønningen i en tilsyneladende tilfældig formation. Hver mast har to lamper, der fokuserer i hver sin retning og projekterer lyskegler ned på den græsbeklædte jord. Lyset er programmeret til at ændre sig kontinuerligt i forhold til de to mest basale lyskvaliteter - skiftende farvetemperatur og rytme.


Ved solnedgang vil lyset pulsere i en hurtig rytme, for gradvist at sænke hastigheden, til slutteligt at pulsere meget langsomt indtil solopgang. Man vil kunne opleve et konstant pulserende felt af lyskegler med kontinuerligt skiftende farvetemperaturer.

Temperature Field vil være en installationen, der kan opleves i gadeplan, som man bevæger sig rundt i det skiftende lysmiljø og fra de omkringliggende lejlighedskomplekser.


Værket er bestilt af Grundejerforeningen Ørestad Universitetskvarter, udviklet af Jakob Oredsson og kurateret af Studio Reflektor.