Det offentlige græsareal nordvest for Tom Kristensens Vej ud mod Ørestad Boulevard er blevet beriget med en økologisk æblelund. Æblelunden er etableret af den socialøkonomiske virksomhed FRAK, som ansætter og træner unge på kanten i at have et fritidsjob.

Billede: FRAK

Sammen med grønne fagfolk har ti unge fra Urbanplanen stået for hele etableringen. De unge har arbejdet hårdt og effektivt i to uger, hvor de har brugt eftermiddagene efter skoletid på at grave og plante 31 æbletræer. “De er MEGET stolte af deres arbejde,” fortæller Projektkoordinator i FRAK Anders Damkjær, som har tilrettelagt og vejledt projektet. “Det har givet dem vigtig erfaring og læring inden for gartnerfaget.”

Står selv for driften
Idéen med projektet har været at skabe et nyt grønt parkareal til glæde for natur og mennesker, som harmonerer med Grønningen og lignende områder i Ørestad City og Ørestad Syd.
Det forudsætter et godt driftsarbejde, som FRAKs unge selv står for de første par år. Senere hen skal driften overdrages til grundejerforeningen.

Projektet har fået støtte af Sharing Copenhagen og Grundejerforeningen Ørestad Universitetskvarter. “Æblelunden vil stå flot i Ørestad Nord, og den falder rigtig godt ind i grundejerforeningens strategi om biodiversitet og bæredygtighed,” fortæller Poul Holt Pedersen, formand for foreningen.