Ørestad Syd får meget snart en ny skovpark! Beboere kan glæde sig til endnu et grønt byrum, som bryder gadeudtrykket og skaber hyggekroge imellem de høje bygninger.

Ørestad Syds nye skovpark er ved at blive anlagt ved ejendommen Bastionen. Arbejdet forventes færdigt i december / Foto: GFS Ørestad

Ørestad Syd får meget snart en ny skovpark! Det er i denne omgang pladsen mellem Bastionen og Savannehuset på Else Alfelts Vej, som bliver forvandlet.

Skovparken bliver anlagt med masser af vild beplantning og lysninger, hvor man kan sætte sig ned på sin gåtur. Dertil skal træer og forhøjninger i terrænet skabe læ for vind og vej. Jordbunden mellem beplantningen får til foråret karakter af eng og skovbund.

Skoven breder sig
Anlægsarbejdet har stået på siden september, hvor alt det forberedende arbejde fandt sted. I november har det for alvor taget fart: 215 træer og 100 buske er plantet, og 1350 kvadratmeter engbund er udlagt. Derudover er der bygget to træbroer hen over kanalrenden. Arbejdet forventes afsluttet i midt-december. Anlægget er tegnet af Bang & Linnet (BOGL), anlægges af Jens H. Hansen og ejes af Grundejerforeningen Ørestad Syd.

Skovparken er anden del af “Skovrummet,” som er det grønne “bånd” langs hele Else Alfelts Vej. Første del blev anlagt i vinteren 2018-19 i den sydlige ende af vejen. Anlægsarbejdet udføres i etaper i henhold til helhedsplanen for Ørestad Syd.

Hvad mener du?
Tidligere i 2020 afholdte grundejerforeningen og BOGL en samtalevandring med beboere i Ørestad Syd, hvor de afsluttede anlægsprojekter blev evalueret. Hvis du ikke var med på vandringen, men alligevel har gjort dig tanker om udførslen af de grønne anlæg, så hører vi meget gerne fra dig. Skriv til os på GFSekretariatet@orestad.net.