Fundamentet til Dan Grahams nye kunstværk støbes i disse dage i Byparken.

Placeringen bliver i parkens østlige side (rød skravering på kortet herunder). Fundamentet skal hærde, inden selve værket opføres ovenpå.

Selve kunstværket indvies til august.

Den amerikanske kunstner Dan Graham er manden bag kunstværket, som er skabt specifikt til området. Værket bliver en skulptur, som indbyder til oplevelser og leg samtidig med, at det forholder sig til samspillet mellem Ørestads grønne områder og urbane kvaliteter.

Kurvede glasflader som signatur
- Jeg er meget glad for at være en del af det spændende udviklingsprojekt i Ørestad City. Mit værk er en S-formet pavillon af semitransparent glas skabt specifikt til Byparken. Mine værker bliver brugt og oplevet på mange forskellige måder. Det er et mødested. Teenagere elsker at se deres egne refleksioner, og børn elsker at lege rundt om pavillonen, udtaler Dan Graham om værket.

Billedet her viser den anmelderroste installation "Hedged Two-Way Mirror Walkabout" fra 2014, som er installeret ved Metropolitan Museum i New York. Foto: Galleri Nicolai Wallner

Kurvede, reflekterende glasflader i stålrammer er den 72-årige kunstners signatur-materialer, og han har en lang række anmelderroste værker bag sig - flere af dem lignende skulpturer i minimalistiske konstruktioner.

Fælles for hans arbejde er, at det foregår i det offentlige rum og udsmykker omgivelserne uden at invadere dem. Samtidig inviterer hans installationer til både leg og reflektion. Det unikke værk i Byparken vil blive et mødested for områdets brugere.

Kunstværket kickstarter et øget fokus på kunst i Ørestad Citys byrum, som er en del af Ørestad Citys Strategiplan 2014-2018. Du kan læse meget mere om kunstværket, se strategiplanen og indsatsområderne på: http://orestad.net/strategiplan_city

En del af kunstnerisk vision for Ørestad City
Om projektet siger grundejerforeningens formand Søren Risager-Hansen:

- At kunne løfte en så spændende og perspektivrig vision om at integrere kunst i en hel bydel i samarbejde mellem beboere, virksomheder og andre interessenter er helt unikt og kan, som vi ser det, kun lade sig gøre i Ørestad, hvor der er et større perspektiv for udvikling af fælles værdier, end vi oplever så mange andre steder.

Projektet har i januar 2015 været gennem Kultur- og Fritidsudvalget i Københavns Kommune, hvor samtlige medlemmer på nær én enkelt stemte for. Kommunen har hermed givet 1 mio. kr. til projektet og 250.000 kr. til udarbejdelse af skitseforslaget. Hertil giver grundejerforeningen Ørestad City øvrige 250.000 kr., mens Copenhagen Business District giver 190.000 kr.