G/F Ørestad City har opsat 20 fuglehuse langs Løvtaget, som er den tværgående sti, der forbinder C.F. Møllers Allé og Edvard Thomsens Vej i Byparken.

20 fuglehuse er blevet produceret til og sat op i Byparken. I løbet af foråret flytter mejserne ind / Foto: GFS Ørestad

Det drejer sig om mejsekasser, der er sat op, så fuglenes entré peger i nord-østlig retning. Dermed undgår vi, at mejserne skal bo i fuglesaunaer i sommermånederne.

Vigtigt at vedligeholde
Grundejerforeningen gør desuden en aktiv indsats for, at fuglene har lyst til at flytte ind, og det kræver både tilsyn, rengøring og vedligeholdelse. Hvert efterår skal Ørestads anlægsgartnere tømme kasserne og rense dem grundigt for mug og andet snavs. Hvert forår gøres de indflytningsklar ved anlæg af mos og små træspåner.

Mejsekasserne er bygget af borgere i beskyttet beskæftigelse på CABAS’ snedkeri. CABAS hører under Helsingør Kommune og er et fællesskab for voksne med fysiske og/eller psykiske funktionsnedsættelser.

Høj biodiversitet
Mejsekasserne er endnu et tiltag i Ørestad City, som skal skabe øget dyreliv og sikre biodiversiteten i bybilledet. Grundejerforeningen har tidligere opsat kasser til brumbassefamilier, plantet masser af nye træer og blomsterbede og ladet Byparkens græs gro vildt. Driften af området har skabt gode vilkår for plante- og insektlivets udvikling, og flere vilde arter er indvandret fra Kalvebod Fælled. Det viste en undersøgelse af biodiversiteten i området i efteråret 2019.