Der er mere belysning på vej til Byparken. Lyskilder er illustreret på kortet som gule pletter. Visu: Rasmus Striberg

Byparken får lys på alle stier i 2021

I den seneste tid har der været fut i udviklingsprojekterne i Ørestad City, og den bølge fortsætter året ud.

Grundejerforeningen er nemlig i fuld gang med forarbejdet for et stort belysningsprojekt i Byparken, som udføres i 2021. Helt konkret kan beboere se frem til belysning på alle de tværgående stier.

Vi kommer endelig til at efterkomme det store lokale ønske om, at der kommer lys på alle stier i parken. Vi igangsætter nu et stort belysningsprojekt, som både løser lysbehovet, men samtidig giver en oplevelsesmæssig værdi
Mia Ellgaard, Bestyrelsesformand i Grundejerforeningen Ørestad City

STORT LOKALT ØNSKE

Der har længe været et lokalt ønske om mere parkbelysning, og det ønske deler grundejerforeningens bestyrelse. De tværgående stier er meget befærdede – også i de mørke timer.

Grundejerforeningen Ørestad City har arbejdet på en belysningsplan sammen med lysdesigner Rasmus Striberg, som tidligere har samarbejdet med Grundejerforeningen Ørestad Universitetskvarter i forbindelse med belysningen på Grønningen.

Nu skal planen realiseres.

 

Uplight- og downlight-lamper skal belyse områderne omkring stierne, herunder beplantningen. Visu: Rasmus Striberg

FOKUS PÅ TRYGHEDSSKABENDE LYS

“Vi kommer endelig til at efterkomme det store lokale ønske om, at der kommer lys på alle stier i parken”, fortæller Mia Ellgaard, Bestyrelsesformand i Grundejerforeningen Ørestad City: “Vi igangsætter nu et stort belysningsprojekt, som både løser lysbehovet, men samtidig giver en oplevelsesmæssig værdi”.

Der kommer altså langt mere fokus på tryghedsskabende lys.

Formålet er dog ikke at bade parken i lys, men i stedet at sikre nok lys til, at man kan orientere sig, se andre og selv blive set.

 

Visualisering af lyspullerter, som belyser græsset omkring stierne, og uplights, som belyser træerne. Visu: Rasmus Striberg

OPLEVELSESMÆSSIG VÆRDI

Foreningen har også lagt vægt på at fremme brugbarheden og oplevelsen af parken, når det er mørkt.

I stedet for at få en masse lys  stierne handler projektet om at belyse områderne omkring stierne.

Det gøres ved at installere lyspullerter og forskellige lamper, som kan lyse op i træerne og ned på græs og buske.

Denne type belysning fremhæver den omkringliggende beplantning og modvirker kontraster mellem lys og mørke, som man især oplever i dag.