Selvom Ørestad er en ung bydel, er der godt gang i udviklingen af traditioner og byfester.

Ørestad IF var en af aktørerne til Ørestad Kulturdag ØX19, og til årets julearrangementer lavede All About A juleværksted for børnene.

Det så vi tydeligt til Ørestad Kulturdag ØX19, hvor Byparken og Streethallen blev mødested for næsten 40 lokale aktører og foreninger, beboere i hele Ørestad og deres familier, naboer og venner.

Også vandlaugets Søfest har været en fast tradition i Ørestad Syd, hvor det, der ligner hele bydelen, deltager i Anderæset ned igennem kanalen på Robert Jakobsens Vej.

Fut i familiehyggen
Flere end 1000 gæster mødte desuden op til julegodter, gløgg og underholdning for de mindste, når Ørestads grundejerforeninger inviterede til julehygge i slutningen af november. Og her er det værd at tænke på, at det ikke er mere end to år siden, grundejerforeningen i Arenakvarteret for første gang var vært for et julearrangement.

I år fyldte beboerne Crowne Plazas smukke atrium, mens ca. 600 kiggede forbi juleteltet i Byparken, hvor der traditionen tro blev serveret risengrød, før parkens lys blev tændt.

I Ørestad Nord er grundejerforeningens båltænding og Sankt Hans-fest en tradition for mange, og i 2019 var der større fremmøde, end vi mindes at have set. Også Tietgenfestivalen i maj, som foreningen medfinancierer, tiltrak mange. Det bliver spændende at se hvilke nye traditioner, som vokser frem i fremtiden.