De ordinære generalforsamlinger i Ørestads grundejerforeninger er afholdt, og der er kommet nye kræfter til flere steder. Der er i alt seks bestyrelser, der fordeler sig på fem grundejerforeninger plus Ørestad Vandlaug.

Hvad laver bestyrelserne så?
Ørestad er organiseret som en række grundejerforeninger, som i fællesskab ejer og driver en masse områder. De områder er gevaldige, på godt gammelt dansk, for de løber helt fra Islands Brygge Metrostation og DR Byen i Ørestad Nord ned langs Amager Fælled til områderne omkring Field's, VM-Bjerget og Royal Arena og videre ned til de spritnye byområder i Ørestad Syd.

Livet i en ny bydel
Livet opstår her mellem husene, som den verdenskendte arkitekt Jan Gehl siger, og det betyder sådan set bare, at mellemrum er ligeså vigtige som inderum. Når du går ud af din dør i en by, skal der være noget at læne sig op ad, noget at dufte til, noget at føle sig tryg i om aftenen, noget at mødes rundt om, noget at dyrke sport på, noget at smide ølflasker i, noget at lege med - og selvfølgelig en masse grønt at se på. Det er vigtigt for at en by bliver til et levested fremfor bare et sted, hvor man tager flotte luftbilleder (ikke et ondt ord om luftbilleder, i øvrigt. De kan også noget!).

Så de her oplevelser skal skabes, byrum videreudvikles og bygges op eller om. Og det skal ske i en løbende dialog med dem, som bruger det, dem som ejer det, dem som skal give tilladelser til det og dem, der skal være med til at betale hele gildet. Det er et arbejde på tværs af menneskelige netværk.

En ramme om det gode liv
Hovedformålet er at skabe en bydel, der fungerer ordentligt. Med udgangspunkt i brugernes behov skal bestyrelserne viderudvikle Ørestad og sikre de eksisterende anlæg, så vi fortsat kan leve i en bydel, som bare virker - ikke kun på papiret, men også ude i virkelighedens løbende drift og administration. Sådan dannes rammerne for et godt og velfungerende liv i byen. Det er langt fra en simpel og let opgave, men de seneste år har vist en lang række projekter og initiativer, der har taget udfordringen op og skabt resultater, som kommer alle byens brugere til gode. Her har man haft borgernes behov og ønsker i centrum, og de har fungeret som katalysator for både bæredygtige parkanlæg og nye tiltag på løbende drift og vedligehold. Vi lever af at skabe, drifte og administrere byrum, der skal virke ordentligt. Vi lever simpelthen af glæden ved noget, der bare funker. 

Du kan læse mere om bestyrelserne under hver fane her på hjemmesiden.