Ørestads anlægs­gartnere i Grøn Vækst er i gang med at gøre bydelen forårsklar - og det er noget, der får en gartners fingre til at krible.


Nyplantede plantekummer med hornvioler og perlehyacinter byder velkommen til foråret / Foto: Grøn Vækst

Tidligere på måneden opsatte grundejer­foreningerne plantekum­mer i hele Ørestad. Kum­mer, som gartnerne nu har tilplantet med tidlige forårsblomster. De kan nydes hele foråret, bl.a. foran institutionen Lil­leArena i Arenakvarteret, på Richard Mortensens Vej i Ørestad Syd, i August Schade Kvarteret i Ørestad Nord og langs Sivegaden i Ørestad City.

Nyt driftstiltag
Et helt nyt driftstiltag bliver desuden prøvet af for første gang. Ørestads parker har flere steder bede, som er næringsfattige og meget blomsterrige. De vil ikke længere blive gravet op, som man ellers har plejet hvert forår. I stedet får bedene lov at gå sin egen gang. Det er højst attraktivt for insekterne og særligt bi­erne, som bor i jorden. Nogle steder kan man derfor opleve mindre blomstring. Til gengæld sejrer biodiver­siteten.

Våd jord udfordrer
Gartnerne har været ude i felten siden starten af marts, men det våde vejr har gjort det sværere at komme til. Derfor er renholdsop­gaverne blevet ordnet først: De fleste saltværn er blevet fjernet fra gadebilledet, belægninger er blevet fejet, og så er den våde vinters snask og skrammel blevet ryddet fra bynaturen.

Tilsyns- og driftsfolk fra GFS Ørestads egen organisation og samarbejdspartnere vil fortsat være på arbejde ude i byrummene - heriblandt Grøn Vækst. Læs mere om, hvordan Ørestads grundejerforeninger i denne tid håndterer driften af bydelens veje, parker og øvrige arealer her.