Alle huse er nu solgt i Skovkvarterets første etape. 173 boliger fordelt på 140 rækkehuse, 4 tårne og 2 punkthuse danner ramme for en masse nye beboere i Ørestad City Syd også kaldet Arenakvarteret.

GFS Ørestad byder alle nye beboere velkommen og håber, de finder sig godt til rette i én af bydelens helt nye kvarterer.

Beboerne er medejere
Lige som alle andre i Ørestad er de nye beboere i Arenakvarteret repræsenteret i den lokale grundejerforening via deres boligforenings bestyrelse eller boligselskab. På den måde har beboerne stor indflydelse på udvikling og drift af fællesarealerne i deres bydel. Alle fællesarealer i Ørestad er nemlig ejet af grundejerforeninger – dvs. af boligforeninger, virksomheder og institutionerne selv. Det er en ret unik organisering, som man ikke ser mange andre steder i Danmark. Borgerne har dermed mulighed for direkte indflydelse på byudviklingen.

Artiklen fortsætter efter billedet

Endnu et Skovkvarter kommer til
Og der er gang i byudviklingen i Ørestad – ikke mindst i Arenakvarteret. Næste etape af Skovkvarteret er i fuld gang, og flere lejligheder er allerede solgt. Det er de samme hustyper, der går igen i Skovkvarteret 2, der ligger syd for Kalvebod Fælled Skole med fælleden som nærmeste nabo. Lige som resten af Arenakvarteret er de nye boliger præget af lavere bebyggelse, end man kender det fra fx Ørestad City. Der er selvfølgelige enkelte tårne og punkthuse, men ellers er resten rækkehuse i 3-4 etager. De fleste stueetager har små for- og baghaver, som skaber liv og atmosfære omkring de nye boliger.

Fællesarealer binder området sammen
Med så meget nyt byggeri spiller fællesarealer også en vigtig rolle. De er med til at binde området sammen og skabe nogle attraktive opholdsmuligheder for både beboere, ansatte, elever og alle de andre, der har deres hverdag i Arenakvarteret. Med Ørestads organisering har borgerne dermed en oplagt mulighed for at præge de kommende byrum, så de skaber nogle gode og funktionelle rammer. Når Skovkvarteret 2 står færdigt, er der kun en enkelt byggegrund tilbage i Arenakvarteret til boligbyggeri.